Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Toptransfer binnen de voetbalprogramma’s: Jan Mulder en Marc Degryse stappen over naar VTM

Marc Degryse en Jan Mulder.Beeld BELGAIMAGE

Toptransfers in medialand: niet alleen Jan Mulder (73) stapt over van VRT naar VTM, maar ook Marc Degryse (53) verhuist naar de commerciële zender. De gezichten van onder andere ‘Extra Time’ op Canvas zullen vanaf deze zomer bij VTM uitgespeeld worden als immer kritische voetbalspecialisten. Mulder wordt ook huisanalist en voetbalexpert in ‘VTM NIEUWS’.

“De komst van Jan betekent heel veel voor ons”, zegt Michiel Ameloot, chef sport bij VTM Nieuws. “Met de Champions League en de Rode Duivels hebben we al twee absolute topmerken in huis. Met Jan komt daar een derde bij. Voor VTM een absolute meerwaarde.”

Mulder zelf omschrijft zijn transfer als volgt: “Jan Mulder naar VTM: dat is geen romantiek of humor. Dat is de prachtige toekomstmuziek van een nieuwe carrière, samen met de Rode Duivels, de Champions League en VTM.”

‘Jan Mulder naar VTM: dat is geen romantiek of humor. Dat is de prachtige toekomstmuziek van een nieuwe carrière’
Jan MulderVoetbalanalist

Pijnlijke zaak

Niet alleen Mulder vertrekt naar VTM, ook Marc Degryse zal daar straks zijn licht laten schijnen over alles wat met voetbal te maken heeft. Voor Extra Time is de dubbele transfer een pijnlijke zaak. Het maandagprogramma op Canvas verliest immers een topgezicht. “Voor alle duidelijkheid: Extra Time blijft voor Canvas een enorm belangrijk programma. Het is dé plek om op televisie uitgebreid en in de diepte over voetbal te praten”, reageert Olivier Goris, netmanager van Eén en Canvas. “We hebben niet voor niets Frank Raes, ondanks zijn pensioen, voor een nieuw seizoen aan het programma vastgehaakt. En, er is nog leven naast Jan. Uiteraard zijn er Filip Joos en Peter Vandenbempt, maar ook Mohamed Messoudi heeft zich straf ontwikkeld. En Wesley Sonck is altijd verfrissend. De kracht van Extra Time wordt dus behouden. Het programma zal in geen geval aan belang inboeten.”