Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Luchtverkeersleiders fluiten CEO terug: “Meerderheid staat wél achter acties”

De luchtverkeersleiders van skeyes benadrukken in een open brief dat een meerderheid van hen de stakingsacties op de Belgische luchthavens wél steunt. Ze doen dat na de uitspraak van CEO Johan Decuyper vorig weekend dat slechts “enkelingen” het bedrijf “gijzelen”. De directie van skeyes heeft intussen aan de overheid gevraagd om een sociaal bemiddelaar ter beschikking te stellen.

35 reacties

  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Management leeft op een ander tempo dan het werkvolk, ze kunnen zich nog 0 inleven en denken boven de wet te staan.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Zouden we eens mogen weten wat die mensen zoal opstrijken voor wat. Ze mogen heel goed hun boterham verdienen en hebben ook recht op goed geregelde werkuren en dagen. Het is duidelijk, hier gaat iemand in de fout. Ofwel overdrijven de verkeersleiders, ofwel is de directie in de fout. In de meeste bedrijven zijn de mensen die het werk doen het minst betaalt, de anderen kennen veelal wat het werk zelf weinig of niks. Zij nemen wel de beslissingen en gaan met het geld lopen.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Regel uw frustraties met uw management in plaats van de reizigers ervoor te laten opdraaien. En natuurlijk dan nog tijdens de drukke periodes en vacantie periodes. Gewoon gijzelen van mensen. Je verknalt het voor elke reiziger en jou manager lacht zich dood, hij heeft er niks last van. Buiten wat extra vergaderingen. Hebben jullie daar al eens aan gedacht?
  • José Thijs

    5 jaar geleden
    Bij 265 verkeersleiders vraag ik mij af hoeveel er per dag moeten aanwezig zijn om de veiligheid te garanderen. Hoeveel zijn er thuis. Hoe lang duurt hun shift, allemaal vragen die niet wordt medegedeeld. Wij staken omdat wij na een late de dag erna opnieuw een vroege moeten doen. Ik moet ook regelmatig eens na blijven, maar ik moet dagelijks op staan om half vijf. En dit voor veel minder.
  • Patrick Proost

    5 jaar geleden
    Er gaan steeds mensen zijn die geen voeling hebben met anderen, zolang zij hun (plezier)reisje maar onverminderd kunnen voortzetten. Het was dan ook duidelijk de bedoeling van de CEO om de meerderheid van het eigen personeel in een slecht daglicht te zetten, terwijl hijzelf voortborduurt aan zijn strakke besparingsplan. Hoe gaan jullie piepen als de eerste vlieger neervalt vanwege deze onderbezettingen??