Aan boord van de El Hiblu 1 bevinden zich 108 migranten.
Volledig scherm
Aan boord van de El Hiblu 1 bevinden zich 108 migranten. © Screenshot Youtube

Door migranten gekaapt schip veilig in Malta na verovering marine

Het vrachtschip dat gisteren op de Middellandse Zee werd gekaapt door migranten die door de bemanning waren gered, is aangekomen op Malta. De Maltese marine veroverde de tanker vanmorgen vroeg en begeleidde hem daarna naar de eilandstaat.

26 reacties

  • jan wuyts

    5 jaar geleden
    de klus is half geklaard volgende stap terug naar Libië en aldaar voor het gerecht !!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Belachelijk om deze vluchtelingen met piraten te vergelijken. Deze kaping was helemaal niet gepland en is er pas gekomen toen ze hoorden dat ze terug naar Libië werden gebracht. Het lijken wel de middeleeuwen waar de 'heren' de bevolking uitbuiten en als er ene een brood stal werd die als een crimineel terechtgesteld.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    direct terug naar Libië en daar laten berechten voor piraterij , eens kijken of de volgende dan nog goesting zullen hebben om zoiets te doen. en als er in de toekomst kapiteins zijn die de andere kant uitkijken als ze een stipje zien zou mij dat niet verwonderen, en ik geef ze nog gelijk ook .
  • Hugo Verlot

    5 jaar geleden
    Direct terug sturen naar Libië. Gedaan met bepampering.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Perfecte actie van het leger , en nu allemaal terug naar Tripoli en de Subsahara. En dat ze ginder hun vertaal vertellen in sociale media en rond de dorpsscholen