Direct naar artikelinhoud

Kassa rinkelt voor Eden Hazard

Eden Hazard doet steeds meer van zich spreken. De 23-jarige Rode Duivel steelt niet alleen voetballend de show bij Chelsea, ook financieel klimt hij steeds verder op in de hiërarchie van best betaalde voetballers.

Met een geschat jaarinkomen van 16,8 miljoen euro staat Hazard negende op de internationale lijst die het Franse tijdschrift France Football jaarlijks opstelt. De kleine flankaanvaller is daarmee de best verdienende Belg ooit. Al is er wel één man die nóg meer verdient bij de Londense club: 'The Special One', Jose Mourinho, met 17 miljoen euro.

Van de topvijf van grootverdieners is Eden Hazard nog een heel eind verwijderd, maar wie elk jaar 16,8 miljoen euro op zijn bankrekening gestort ziet, moet wat in zijn mars hebben. De 23-jarige aanvaller speelde de afgelopen weken de sterren van de hemel bij Chelsea en kreeg voor zijn prestaties en goals - dertien al in de Premier League - niets dan complimenten van zijn coach Jose Mourinho. Hazard neemt in het internationale voetbal een steeds prominentere plek in en ziet dat ook financieel vertaald in een steeds groter jaarinkomen. Twee jaar terug was hij bij Lille al de best betaalde voetballer in de Ligue 1, met een jaarloon van 5,5 miljoen euro. Bij Chelsea, dat Hazard in juni 2012 voor 40 miljoen euro overkocht van Lille, zag hij dat salaris meteen opgetrokken tot 11,5 miljoen euro per jaar, het equivalent van een maandloon van 958.000 euro. Of dat getal van France Football helemaal correct is, valt te betwijfelen, want uit goede bron vernemen wij dat Hazard 836.000 euro per maand opstrijkt, of zo'n 10 miljoen per jaar. Dik anderhalf miljoen minder, maar ook niet te versmaden.

Daarnaast blijkt Hazard commercieel erg goed in de markt te liggen, want zijn publicitaire contracten brengen hem jaarlijks nog eens vijf miljoen euro extra op, onder meer dankzij deals met Nike en Nivea Men. Zelfs Zlatan Ibrahimovic (4 miljoen), Wayne Rooney (4,6 miljoen) en Thiago Silva (1,5 miljoen), die allemaal voor Hazard staan, halen commercieel niet zoveel op. Dat brengt het totaal van Hazard volgens France Football op 16,8 miljoen euro, waarmee hij na Wayne Rooney en Sergio Agüero de best betaalde voetballer is van de Engelse Premier League. En tevens ook de best betaalde Belgische voetballer: hij doet beter dan Marouane Fellaini, die bij Manchester United maandelijks 596.000 euro per maand zou verdienen (7,15 miljoen per jaar), sponsordeals niet meegerekend, en ook beter dan Vincent Kompany, die bij Manchester City 572.000 euro per maand krijgt (6,86 miljoen euro per jaar). Geen van beiden haalt de top-20.

Bij Chelsea is Hazard de speler met de vetste loonbrief, alleen Fernando Torres komt met een maandelijks salaris van 908.000 euro in zijn buurt. En toch is er één man die financieel nog beter scoort bij de Blues: coach Jose Mourinho. Niet voor niets 'The Special One' dus. Bij Real Madrid verdiende hij 14 miljoen euro per jaar, eigenaar Roman Abramovitsj deed er voor de Portugees nog een slordige drie miljoen bij. Bedragen die doen duizelen. Maar dat doet het voetbal van Eden Hazard ook.