Zin in wild, maar niet in de calorieën? Kies voor dit vederlichte stukje vlees
Aangeboden door LidlHet zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie en (als er toch wat calorieën bij mogen) heerlijk met een witte wijn-champignonsausje.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 parelhoen
boter
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
250 g champignons, in kwartjes gesneden
5 takjes tijm, samengebonden met keukentouw
200 ml witte wijn
1 kippenbouillonblokje + 300 ml water
1 kg vastkokende aardappelen
100 ml room
peper en zout
15 g platte peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
1. Verdeel de parelhoen in 8 stukken en kruid royaal met peper en zout.
2. Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een stoofpot, op een middelhoog vuur. Schroei, in verschillende porties, de parelhoen dicht.
3. Haal het vlees uit de pan. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 3 minuten. Blus met de wijn en laat 1 minuut uitkoken alvorens het vlees en de bouillon toe te voegen. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
4. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in 20 minuten.
5. Haal het vlees opnieuw uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
6. Voeg de room toe en laat eventjes indikken. Kruid met peper en zout en voeg het vlees opnieuw toe aan de pan.
7. Giet het kookvocht van de aardappelen af.
8. Besprenkel de stoofpot met platte peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.
Fan van de Vlaamse keuken? Probeer dan deze Gentse waterzooi eens!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
Met de lente in de lucht smaakt een zuiders gekruide vis nog lekkerder. Serveer daarbij een frisse, kleurrijke salade van quinoa en zomerse groenten et voilà: de zon op je bord. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
-
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
-
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
Hou dat weekendgevoel nog even vast, met wat zoetigheid als vieruurtje. Deze cake combineert de heerlijke crunch van walnoten met boterzachte, zoete witte chocolade. Heb je even genoeg van al die paaseitjes? Dan is dit recept de ideale afwisseling. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Lidl
Afkoeling nodig? Deze frisse meloensalade zet je binnen 5 minuten op tafel
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Hartverwarmend ontbijtje: wentelteefjes met warm fruit en mascarpone
Zomervakantie! Dat betekent ook: geen ochtendrush, waarbij je nog snel een verdwaalde turnzak ergens vandaan plukt. Neem de tijd voor een uitgebreid ontbijt en verwen je kroost met deze lekkere wentelteefjes. Laat de kinnekessuiker in de kast staan, en kies voor warm fruit, mascarpone en munt als frisse topping. -
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerTim Heye