Direct naar artikelinhoud

Duizend mensen herdenken schietpartij Luik

Bijna duizend mensen hebben gisteren de vijf dodelijke slachtoffers herdacht van de schietpartij op de Place Saint-Lambert in Luik. Precies een jaar geleden zaaide Nordine Amrani (33) dood en vernieling in de Luikse binnenstad. Tijdens de herdenkingsplechtigheid werd een gedenkplaat onthuld in aanwezigheid van koningin Paola en leden van de Waalse en federale regering. Ook de vrouw die Amrani voor de schietpartij om het leven bracht kreeg een plaats op de gedenkplaat.

Meer dan 26.000 nieuwe orgaandonoren in 2012

Het aantal kandidaat-orgaandonoren die zich via een wilsbeschikking als donor hebben laten registreren, bedraagt momenteel 155.609. Dat zijn er 26.000 meer dan vorig jaar, meldt de FOD Volksgezondheid. Vooral de Facebookapplicatie die gebruikers van het sociaal medium toelaat om zich als donor te registreren, heeft veel bijgedragen tot de stijging. In België overleden vorig jaar 66 mensen doordat er geen ruilorgaan beschikbaar was. Er staan 1.200 mensen op een wachtlijst.

Jeansproducent Levi's bant giftige stoffen

Levi's, de grootste jeansproducent ter wereld, engageert zich om tegen 2020 alle schadelijke chemicaliën te bannen uit zijn productieketen. Greenpeace had in het kader van een 'Detox'-campagne aan modemerken gevraagd om geen giftige stoffen meer te lozen in rivieren en waterlopen. Levi's zal werk maken van niet-schadelijke chemicaliën, luidt het. De jeansproducent eist van zijn grootste leveranciers dat ze gegevens over watervervuiling vrijgeven.

Aantal landbouwbedrijven in tien jaar sterk gedaald

Het aantal landbouwbedrijven in Vlaanderen is tussen 2001 en 2011 met een derde gedaald. De overblijvende bedrijven worden wel altijd groter in oppervlakte en aantal dieren. Dat blijkt uit het Landbouwrapport 2012 dat Vlaams minister-president en minister van Landbouw Kris Peeters (CD&V) heeft voorgesteld. Vlaanderen telde in 2011 nog bijna 26.000 landbouwbedrijven, de meerderheid in de veeteelt. Vooral de kleinere bedrijven stoppen ermee.

Google Maps maakt comeback op iPhone en iPad

Google heeft een nieuwe kaartapplicatie voor de iPhone en iPad voorgesteld. Dat betekent dat Google Maps opnieuw beschikbaar is op de iPhones na het fiasco van Apple Maps. Bij de lancering van de iPhone 5 en de nieuwe versie van het besturingssysteem iOS verving Apple de Googlenavigatiekaarten door de eigen dienst. Maar Apple Maps bleek vol fouten te zitten. Appletopman Tim Cook moest zich in septemberzelfs persoonlijk verontschuldigen.