Direct naar artikelinhoud

Vijf goals in negen minuten

Robert Lewandowski (27) van Bayern was in de competitietopper tegen Wolfsburg goed voor vijf doelpunten in negen minuten tijd. Geen spits deed het hem ooit voor.

Zelfs Pep Guardiola kon het niet geloven. Verwonderd door wat hij en een uitzinnige Allianz Arena net hadden gezien, gooide de Spaanse coach van Bayern zijn handen voor zijn ogen. Vijf doelpunten in welgeteld acht minuten en 58 seconden. En allemaal gescoord door een en dezelfde persoon, jawel. Wat Robert Lewandowski klaarspeelde tegen Wolfsburg was werkelijk ongezien.

Guardiola had Lionel Messi bij Barcelona wel een keertje vijf keer zien scoren tegen Leverkusen in dezelfde wedstrijd, maar wat Lewandowski deed was nog mooier, nog straffer, nog onwaarschijnlijker. Onwerkelijk.

Invaller

Een recordavond voor de doelpuntenmachine van Bayern München. Een waar de Pool aanvankelijk niet eens deel van uit maakte. Pas na de rust bracht Guardiola Lewan-dowski op het veld tegen Wolfsburg. Bayern had goals nodig na de 0-1- achterstand. Goede zet.

Na 50 minuten en 40 seconden tikte Lewandowski zijn eerste binnen. De start van zijn recordavond. Drie minuten en 22 seconden later had hij een hattrick te pakken - nooit scoorde iemand er een snellere in de Bundesliga. En toen de stadionklok 59 minuten en 38 seconden aantikte, schoot Lewandowski zijn vijfde erin met een heerlijke volley - de mooiste hield hij voor het laatst.

Een zesde zat er ondanks verwoede pogingen niet meer in. Ach, het zal wel. Lewandowski kreeg de matchbal en het laatste woord: "Vijf goals. Dit is voor mij een ongelooflijke avond."

Door de zege blijft Bayern München ook eerste in de stand.