Direct naar artikelinhoud

Stripklassieker Watchmen krijgt na 25 jaar vervolg

De in 1986 voor het eerst gepubliceerde Amerikaanse stripklassieker Watchmen van David Gibbons en Alan Moore krijgt een vervolg. Meer bepaald: vervolgen. En die kunnen bestaan uit sequels, prequels en andere spin-offs. En als alles goed gaat wel meerdere ook. Dat maakte uitgeverij DC Comics bekend.

De verfilming van de science-fictionstrip, over een klein groepje afvallige, door de overheid buiten de wet gestelde superhelden, was in 2009 een hit en resulteerde in hernieuwde belangstelling voor de bekende graphic novel. DC wil die populariteit niet laten wegebben en kondigde daarom vervolgen aan rond enkele van de hoofdrolspelers, zoals Nite Owl, The Comedian en superheldin Silk Spectre.

Niet de minsten hebben al toegezegd in de verstripping daarvan. Eén van hen is oudgediende Joe Kubert (86), die zich samen met zijn zoon Andy over Nite Owl zou buigen. Hij is de auteur van klassiekers als Yossel en Sgt. Rock, en staat bekend als een veteraan uit de Silver Age of Comics. Gibbons en Moore, de oorspronkelijke auteurs van Watchmen, hebben weinig zeggenschap over de prequels, want DC bezit alle rechten op de Watchmen-personages.