Direct naar artikelinhoud

Jetair-baas Bart Brackx stopt ermee

De toerismegroep TUI Travel Belgium, vooral bekend van dochterbedrijf Jetair, krijgt vanaf oktober een nieuwe topman. Bart Brackx, die de groep sinds 2004 leidde, legt op eigen vraag zijn operationele functies neer.

Brackx wordt opgevolgd door Elie Bruyninckx, die momenteel touroperator Jetair en luchtvaartmaatschappij Jetairfly leidt. Dat meldt TUI Travel Belgium woensdag. "Brackx zet op eigen verzoek een stap terug om een nieuw evenwicht te brengen tussen zijn professioneel leven en privéleven", luidt het in een persbericht. Hij blijft wel als consultant voor internationale projecten betrokken bij de groep. Hij krijgt ook de titel van erevoorzitter van TUI Travel Belgium. Brackx, die de 50 nadert, is sinds 1987 professioneel actief binnen de organisatie.

Vader op zoon

Zijn opvolger, de 42-jarige Elie Bruyninckx, werkt sinds 1999 bij Jetair. Hij is sinds de oprichting van Jetairfly in 2003 de voorzitter ervan en nam in 2010 ook de functie op van CEO van Jetair. Elie Bruyninckx wordt daarnaast ook verantwoordelijk voor de operaties in Spanje en Italië.

TUI Travel Belgium omvat onder meer de merken Jetair, VIP Selection, Sunjets.be en VTB Reizen, en de luchtvaartmaatschappij Jetairfly. TUI Travel Belgium behoort tot het overkoepelende TUI Travel PLC en stelt in België 1.725 mensen tewerk.

Jetair werd opgericht door Gerard Brackx, de vader van Bart Brackx.