Ford
Volledig scherm
© Ford

Waarom verplichte snelheidsbegrenzer volgens deze verzekeraar juist gevaarlijk is

Verzekeraar Zurich Insurance waarschuwt dat het Europees plan om auto’s verplicht met snelheidsbegrenzers uit te rusten gevaarlijk is. Het systeem kan volgens hen juist leiden tot ongevallen bij scholen en tijdens slecht weer - en zou mogelijk niet werken op het platteland.

29 reacties

  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Inderdaad, hoe meer veiligheidstechnieken ingebouwd hoe sneller het gevoel van valse veiligheid zal optreden en hoe groter de afleiding zal worden. Want al die systemen zijn enkel goed onder ideale omstandigheden, doch ze slaan ook dikwijls eens op tilt. En dan zal het voor de bestuurder nog moeilijker worden om alles weer zelf onder controle te krijgen en houden, daar men niet zo meer vertrouwd zal zijn met de eigen rijvaardigheid.
  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Wij hebben een recente wagen met redelijk wat hulpmiddelen waaronder automatisch stoppen bij gevaarlijke situaties maar ze zijn niet onfeilbaar en men mag er zeker niet teveel op rekenen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ze willen niet alleen die snelheidsbegrenzer. Maar ook nog een zwarte doos in de wagen en nog wat extra controlerende en ondersteunende systemen. Voor alle nieuwe wagens vanaf 2022. Voor de andere vanaf 2024. Bovendien zouden ze willen dat autoconstructeurs uit eigen beweging een alcoholslot inbouwen zodat ze dat niet moeten verplichten. Wat een zegen is dat toch, de EU.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Renè Verhoeven,met stoefen niks te maken maar een kwestie van veiligheid en nog kunnen reageren en tussen haakjes ,ik betaal wel mijn wagens zelf en omzeil niet dmv loonwagen noch de belasting en sociale zekerheid,tank op kosten van. Voor mijn part heb je 1001 loonwagens maar de onrechtvaardigheid tov mensen die op hun loon volledig belast worden moet eruit,het is al lang geen deel loon meer en daarbij nog forfait op belastingbrief krijgen is pas een slag in gezicht,schandalig.
  • Luc Verlot

    5 jaar geleden
    Ronduit belachelijk . Weer eens onder het mom van de veiligheid ons aan banden leggen . Er sterven in België 15.000mensen aan roken en 2000 aan passief meeroken . Toch blijft dit onveranderd doorgaan.. in België sterven er 600 in het verkeer, maar men wil er wel gans het verkeer voor plat leggen en nog liefst met een chip in ons gat zodat ze weten wie wat waar is en met wie of wat hij daar doet ... erg