Direct naar artikelinhoud

Pukkelpop lanceert eerste namen: Foo Fighters, Eminem en dEUS

Het duurde langer dan gewoonlijk, maar de kogel is eindelijk door de kerk. Pukkelpop maakte vanmorgen zijn eerste namen bekend. Bovenaan de line-up prijken Foo Fighters, dEUS en Eminem. Met zo’n 100 andere acts heeft de affiche al voor de helft vorm gekregen.

Al weken worden de wildste voorspellingen gedaan op het Pukkelpopforum, maar voorlopig lijkt het erop dat de gedoodverfde publieksfavorieten als Daft Punk en Radiohead niet in Kiewit zullen aantreden tussen 18 en 20 augustus.

Toch is er weinig reden om te treuren. Zo mogen Foo Fighters - die hun komst eerder deze maand zelf bevestigden - afsluiten op donderdag 18 augustus, met een twee uur durende show. Frontman Dave Grohl heeft dan ook een bijzondere band met Pukkelpop: in ’91 speelde hij net voor de werelddoorbraak van Nirvana op het tuinfeest van Chokri Mahassine, en 4 jaar later gaf hij er zijn eerste Europese optreden met Foo Fighters.

Daarnaast heeft Pukkelpop nog een grote vis beet met Eminem. Die liet zich bovendien niet makkelijk vangen. In Vorst Nationaal speelde de rapper 10 jaar geleden zijn enige show op Belgische bodem. Op vrijdag 19 augustus komt hij terug voor een exclusief zomeroptreden in Europa.

Een dag later treedt ook dEUS aan in Kiewit. Antwerp’s finest zal er de nieuwste plaat Keep You Close voorstellen, die pas een maand later verschijnt. Het wordt hun enige Belgische festivaloptreden deze zomer, al maakt de groep over een maand ook haar opwachting tijdens Les Nuits Botanique.

Diezelfde avond zal Duck Sauce het festival afsluiten, geflankeerd door Trentemøller en A-Trak. Nog meer beats en blieps mag je verwachten van Cassius, Dave Clarke, Netsky, The Subs en Bloody Beetroots Death Crew 77.

Verder komen Fleet Foxes, The Horrors en Paul Kalkbrenner er nieuw werk voorstellen, terwijl jonge beloftes als James Blake, Jamie Woon, Anna Calvi, Warpaint, Twin Shadow, Noah & The Whale of Eliza Doolittle mee het goede weer beloven te maken. Voor harde gitaren staan onder meer Deftones, Bullet for My Valentine, 30 Seconds to Mars, The Offspring, Sebadoh en Suicidal Tendencies in. The Streets zullen het Belgische publiek dan weer uitwuiven op Pukkelpop. Straks hangt Mike Skinner zijn mic immers aan de wilgen.

Voor een overzicht met alle namen verwijzen we door naar www.pukkelpop.be. Morgen om 11 uur start de voorverkoop, via diezelfde officiële site en Proximus Go For Music. Papieren tickets worden niet langer verkocht via de gebruikelijke voorverkooppunten. Enkel online kan je nog een toegangsbewijs aanschaffen. Een combiticket kost 155 euro en voor een dagticket betaal je 79 euro (exclusief reservatiekosten). Alle prijzen zijn wel inclusief camping en openbaar vervoer.