Direct naar artikelinhoud

Straffe oma pakt herrieschoppers aan

Pauline Peirce, een stevige dame van 45, deinsde er deze week niet voor terug een vlammend betoog af te steken in de brandende straten van Hackney. Het videofragment waarin ze plunderende oproerkraaiers van wederwoord dient, is een hit op internet.

De moedige grootmoeder, in de wijk beter bekend als Lady P., schoot maandag uit haar krammen toen ze zag hoe enkele jongeren een totale ravage aanrichtten in Hackney. "Hou verdomme op met mensen hun eigendom plat te branden. Hou op winkels te vernielen waar mensen hard voor hebben moeten werken. Begrijp je dat?"

Een toeschouwer filmde het tafereel en plaatste het online. Het fragment van de woedende Peirce is nu uitgegroeid tot een internetsensatie. Vervaarlijk zwaaiend met haar wandelstok probeert ze de jongeren tot inkeer te brengen. "You lot piss me the fuck off. Ik ben beschaamd dat ik van Hackney ben. In plaats van allemaal samen voor iets te vechten, halen jullie de Foot Locker leeg en roven schoenen. Hoepel op, vuile dief!"

De moeder en grootmoeder van vier kreeg meteen het grote publiek op haar

hand. Honderden mensen betuigden hun lof via Twitter en Facebook. "My kind of woman. Wat een lef", twitterde ook voormalig vicepremier Lord Prescot. Een dag later mocht mevrouw Peirce haar verhaal doen in The Sun.

"Ik was kwaad omdat ik weet wat het is om te sparen voor je eerste bromfiets. Wij leven sowieso al in een achtergestelde buurt en dan zie je hoe ze elkaars auto's en bromfietsen in brand steken. Dat maakte me woedend", vertelt de voormalige jazzzangeres en parttime radio-dj, die momenteel herstelt van borstkanker.