Direct naar artikelinhoud

'Eindelijk naar Benidorm'

Het recept van dit tweede seizoen Radio Gaga blijft hetzelfde. Toch zijn er ook een paar veranderingen. Joris Hessels legt uit.

Naast radio op tv maken jullie nu ook écht radio.

Joris Hessels: "Elke dinsdagochtend krijgen we een uurtje op Radio 2 om vooruit te blikken op de tv-uitzending. Het is een aaneenrijgen van verzoekplaten. Telkens vanop die lokatie, door inspirerende mensen die niet noodzakelijk op tv aan het woord komen."

Jullie trekken voor het eerst naar het buitenland.

"Het was een stille droom om naar Benidorm te gaan. Ooit was ik in een soortgelijk vakantieoord en ik was er geïntrigeerd door de clash van vergane glorie en het jonge uitgaansleven. Benidorm is wat dat betreft dé plek bij uitstek."

Er is een nieuw busje waarmee de radiofonische caravan wordt voortgetrokken.

"Onze vorige camionette was gewoon brol. Tijdens de tocht naar het asielcentrum was de knalpot eraf gevallen. Daarna startte hij niet meer. Dus hebben we hem verkocht voor Music For Life en geïnvesteerd in een nieuwe. Of beter, opnieuw een oud busje waar we ook problemen mee hebben gehad. Ik verklap niet of hij het seizoen overleeft."

Jullie mochten ook naar de Norbertijnen in de Abdij van Averbode.

"Die zijn nogal beducht op pottenkijkers die hun rust komen verstoren. Daar hadden we toch wat schrik voor, maar het waren stuk voor stuk bijzondere ontmoetingen. Vooral die met de abt, die recht in zijn ziel liet kijken. Hij vertelde dingen die ik nooit uit de mond van een pater had gehoord, oprechte twijfel bij zijn geloof in deze tijd."