Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholieke onderwijsnet.
Volledig scherm
Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholieke onderwijsnet. © Belga

“Hij dwaalt, we moeten net ambitieuzer zijn”: politici reageren negatief op uitspraken topman katholiek onderwijs over eindtermen

Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs, waarschuwt ervoor dat de nieuwe eindtermen voor het secundair onderwijs te ambitieus zijn. Volgens Boeve legt de overheid de lat zo hoog dat er heel wat leerlingen riskeren om geen diploma te halen. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek, ‘Het evangelie volgens Lieven Boeve’.

210 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Minder brossen meer studeren Voila.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    De problemen beginnen al een stuk voor het middelbaar. Het niveau van het lager is te laag. Van de voorschoolse opvang nog meer. Kinderen van 2,5 kunnen veel als ze voldoende aandacht en oefenruimte kregen. Nu kunnen ze amper praten en komen ze in pampers aan in de kleuterschool. Ouders moeten beiden werken en crèches worden gepromoot als goed voor de (sociale) ontwikkeling van een kind. Ik heb daar zo mijn twijfels bij.
  • Marcel de Vrome

    5 jaar geleden
    Nog niet zolang geleden gelezen dat het niveau achteruit gaat. Dan dat er te veel anderstaligen geen of onvoldoende kennis hebben van het Nederlands. Er wordt zelfs geld voorzien om extra lessen te geven en nu stelt deze topman dat de lat te hoog ligt en dient aangepast te worden. Binnen enkele jaren dan iedereen zomaar een diploma geven?
  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    Bouve, Crevits en andere politiekers zouden beter luisteren naar het veld. De leerkrachten. Zij zijn de enigen die weten wat er schort maar men luistert niet. Altijd herbeginnen. En geen les meer kunnen geven als vroeger is het probleem.
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    de jeugd zal het ver brengen, "eisen " nu al met betogen .Maar wie gaat dit " betalen " ? de werkman en de gepensioneerde ? en later ( veel jeugd is met alles bezig behalve met studeren voor toekomst . Begrijp sommige volwassen niet, die ze aanmoedigen )