Direct naar artikelinhoud

Bangkok populairste bestemming voor citytrip

Bangkok heeft Londen ingehaald als populairste vakantiebestemming. Dat blijkt uit een studie van Mastercard.

Het is de eerste keer dat een Aziatische stad de eerste plaats kan innemen. De top vijf wordt vervolledigd door Londen, Parijs, Singapore en New York.

De Global Destination Cities Index van Mastercard bevat ook een lijst van de snelst groeiende vakantiebestemmingen. Opvallend is dat daar geen enkele westerse stad te vinden is. Het zijn vooral steden in het Midden-Oosten en Azië die het goed doen. Dat hoeft volgens Veerle De Boeck, algemeen secreatris van ABTO, de Belgische vereniging van touroperators, niet te verbazen. "Landen als China en India hebben een enorm aandeel in de wereldbevolking. Zij beginnen meer en meer te reizen, waardoor er nieuwe markten ontstaan. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat men in Azië een grote toename ziet." De studie van Mastercard lijkt deze piste te ondersteunen. Zo zijn het vooral Aziaten die naar Bangkok trekken.

De Belgische toeristen staan niet te springen voor een reis naar het verre Azië. "De langeafstandsreizen maken minder dan 10 procent uit van het totaal aantal reizen. Zulke vakanties kosten veel en niet elk gezin kan dat betalen", meent De Boeck. "Voor ons land blijven Parijs en Londen de belangrijkste citytripbestemmingen. Dat is al jaar en dag zo en dat zal niet snel veranderen."