Direct naar artikelinhoud

Elvis Costello luistert verjaardagsfeestje van presidentskandidate Hillary Clinton op

NEW YORK l Op 26 oktober viert de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton haar zestigste verjaardag. De Britse rockster Elvis Costello is de opgemerkte hoofdgast op het fondsenwervingsfeest.

Gouden tickets tegen 250 dollar, platina tickets tegen 1.000 dollar en rockstartickets voor wie het bij wet bepaalde maximumbedrag voor dit soort pre-electorale feest wil uitgeven, 2.300 dollar: ziedaar het prijzenkaartje dat op 26 oktober aan een zitje in het New Yorkse Beacon Theatre vasthangt. Opgeluisterd wordt het partijtje door de Britse rockzanger Elvis Costello (53).

De entreeprijzen verdwijnen in het niet in vergelijking met wat Bill Clinton eind vorig jaar in hetzelfde theater voor zíjn verjaardag vroeg. Op het feestje, dat niet onder de wet op verkiezingscampagnes viel, betaalden sommigen tot 500.000 dollar. Maar Bill had voor zijn gasten dan ook dat tikkeltje meer in petto: een concert door The Stones, gefilmd door Martin Scorcese en onder meer gesteund door Latinabom Cristina Aguilera. "Dag president Clinton, fijn dat u uw echtgenoot meebracht", verwees Mick Jagger toen met enige zin voor humor naar Hillary's campagne.

Dat de Democratische kandidate straks met Costello uitpakt, die jonger is dan Jagger, zou te maken hebben met haar voornemen om zichzelf een minder tante-achtig imago aan te meten. Hillary Clinton moet jeugdiger, hipper en vlotter voor de dag komen, zo vinden haar adviseurs.

Sowieso speelt muziek een niet geringe rol in haar campagne. Eerder zette ze een internetwedstrijd op om haar campagnesong te kiezen. Het werd You and I van Celine Dion. (LD)