Direct naar artikelinhoud

Amerikanen sabelen sociaalnetwerksite Twoo neer

De Amerikaanse technologieblog TechCrunch heeft een venijnig artikel gewijd aan Twoo, een sociaalnetwerksite die gevestigd is in Gent. Twoo noemt zichzelf "the fastest growing place to meet new people", maar volgens journalist Billy Gallagher gaat het bedrijf niet koosjer te werk.

De site verstuurt ongevraagd e-mails naar de adressen in je e-mailbestand en het is niet duidelijk hoe gebruikers hun account kunnen deleten. Ook nadat ze zich hebben uitgeschreven, blijven ze e-mails ontvangen.

Een jaar geleden al interpelleerde Gallagher CEO Lorenz Bogaert daarover. Toen beloofde de Gentse ondernemer meer duidelijkheid, maar sindsdien is er niets veranderd. Op Twitter regent het klachten.

"Een jaar geleden schreef ik dat de site in het beste geval onnodig verwarrend is", meldt Gallagher. "In het slechtste geval is Twoo met opzet complex, zodat de contacten van nietsvermoedende gebruikers een e-mail krijgen en Twoo zijn ledenaantal kan opschroeven. Het is nu duidelijk dat dat tweede de waarheid is."