1 / 3
thumbnail: null

Owusu bezorgt Antwerp zege ondanks ‘Bico buiten’-sfeertje

Antwerp heeft voor de vierde keer op rij in eigen huis gewonnen. Deze keer moest Tubeke eraan geloven. Het werd 2-0, Owusu tekende voor beide doelpunten.

doro, stdr

Antwerpsupporters hadden afgelopen nacht meerdere gevels van het Bosuilstadion beklad met de slogan ‘Bico buiten’. Voor de start van de match werden de opschriften al verwijderd.

De politie bevestigde dat er extra maatschappen werden opgevorderd voor de wedstrijd van Antwerp tegen Tubeke. Er zijn evenwel geen concrete aanwijzigingen dat er zich problemen zullen voordoen.

© dvd

Deze week maakten de supporters op sociale media ook al plannen voor een ‘walk out’. Enkele tientallen supporters uit tribune 2 begonnen het stadion uit te lopen vanaf de 79e minuut. Anderen zongen ‘Laat je ploeg maar in de steek’.

Eerste helft om héél snel te vergeten

De eerste helft was er een om snel te vergeten veel afval in het spel, veel stilliggende fases en vrijetrappen door een overdreven foutenlast. Geen doelpunt, maar wel vier gele kaarten, al hadden dat er al een pak meer kunnen en misschien wel moeten zijn.

Na de rust kwam Vleminckx op het veld (in de plaats van een zwakke Limbombe). De eerste tien minuten was er nog weinig te beleven, tot Owusu de ban eindelijk brak door een hoekschop van Dequevy netjes binnen te koppen.

Tubeke probeerde zonder succes te antwoorden, maar ook bij de Great Old was het niet veel soeps. Het was ook niet het dagje van Buyl, die drie keer in een kwartier tijd volledig de mist inging in de zestien van Tubeke.

Twintig minuten voor tijd kon de thuisploeg opgelucht ademhalen. Owusu kwam, op aangeven van Hairemans, alleen op de doelman van Tubeke af en schoot overhoeks knap binnen. Niet veel later kreeg de Ghanees-Portugese aanvaller een applausvervanging. Een gefrustreerd Tubeke kwam nog twee keer gevaarlijk opzetten, maar het bleef 2-0. Antwerp blijft zo derde in de Proximus League met vijf punten meer dan Union.