© ISOPIX

Een kijkje in de gloednieuwe winkel van Galeries Lafayette in Parijs

De beroemde Galeries Lafayette op Boulevard Haussmann in de Franse hoofdstad krijgen er een zusje bij. Een nieuwe warenhuis opent de deuren op donderdag 28 maart op die andere, iconische boulevard: de Champs-Elysées.

vwh

De nieuwe Galeries Lafayette (te vinden op 60 Av. des Champs-Élysées) beslaat een oppervlakte van 6.500 vierkante meter en is daarmee ruim tien keer kleiner dan het warenhuis verder in de stad. Het pand is volledig ingericht door de Deense architect Bjarke Ingels en bevat in het midden een art deco-eyecatcher die meteen doet denken aan de Eiffeltoren. Binnen vind je ook veel spiegels - het perfecte decor voor die selfie op Instagram.

© ISOPIX

Het concept van het luxewarenhuis, dat ook een vestiging heeft in Rijsel, blijft ongewijzigd: er zullen mode-, beauty-, lifestyle-, accessoires- en voedselproducten onder één dak verzameld worden. Die krijgen in tegenstelling tot de andere Parijse vestiging geen eigen gang, maar worden door elkaar aangeboden. In totaal komen 650 vershcillende merken in de rekken die vooral millennials moeten aantrekken.

© ISOPIX

© ISOPIX

In de winkel, waar naar schatting 10.000 mensen per dag over de vloer zullen komen, zal geëxperimenteerd worden met 700 ‘slimme’ kleerhangers. Die zullen klanten informatie bieden over de het kledingstuk en de beschikbare voorraad. En zeg niet zomaar verkoper of verkoopster tegen het personeel, want je de nieuwe winkel werkt samen met 300 stylisten die je graag een handje helpen. Tussen het winkelen door even verpozen? Dan kan je er af en toe een optreden meepikken.

© ISOPIX

Weetjes: de oprichters van het luxewarenhuis Théophile Bader en Alphonse Kahn koesterden altijd al de droom om meerdere vestigingen te openen in Parijs. In 1927 leken de plannen concreet voor een winkel op de Champs-Elysées, want Bader had een gebouw gekocht. Hij moest het even later weer van de hand doen door de financiële crisis. De nieuwe winkel, die in 2016 de best bezochte Parijse attractie was na de Eiffeltoren, wordt nu eigenlijk werkelijkheid dankzij de vijfde generatie van zijn familie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer