Direct naar artikelinhoud

Freddy De Vadder krijgt komische serie op Canvas

Freddy De Vadder, het komische typetje van stand-upcomedian Bart Venneste, krijgt zijn eigen komische fictieserie op Canvas. Bevergem wordt een sarcastische trip door het West-Vlaamse dorpsleven.

De plannen van een serie over Freddy De Vadder dateren al uit 2011, maar komen nu in een stroomversnelling. Het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de gevraagde subsidies, een bedrag van ruim 700.000 euro, toegekend aan het fictieproject. Eerder beloofde Canvas al om Bevergem te gaan uitzenden.

"Het wordt een sarcastische, nostalgische trip door het dorpsleven in West-Vlaanderen", vertelt komiek Bart Vanneste. "De verschijning van Freddy De Vadder zorgt er voor heel wat tumult, maar uiteindelijk blijken de inwoners uit het dorp zelf ook nogal marginaal te zijn."

Uniek aan de reeks is dat verschillende komische acteurs en bekende West-Vlamingen, waaronder Wim Willaert, Han Coucke, Dries Heyneman, Wannes Capelle en Piet De Praitere, niet alleen zullen meespelen in de serie, maar ook meeschrijven aan het scenario. "Ze worden allemaal actief betrokken bij het brainstormproces", verduidelijkt Vanneste.

De makers hopen tijdens de zomer te starten met het inblikken van de serie. Het is nog niet geweten wanneer Bevergem uiteindelijk op Canvas te zien zal zijn.

Het wordt de eerste fictieserie van het jonge productiehuis BroekToe, dat eerder al twee seizoenen van het komische programma Superstaar, met Gunther Lamoot, maakte. "Maar er staan ook nog heel wat andere leuke projecten op stapel", belooft producer Bram Bostyn.