Direct naar artikelinhoud

Cathérine Moerkerke stopt als VTM-anker

Cathérine Moerkerke stopt na tien jaar als nieuwsanker van Het nieuws. Moerkerke wil zich honderd procent concentreren op het vernieuwde Telefacts, het magazine dat ze al een tijdje presenteerde, en besliste daarom een sabbatical te nemen als anker. Moerkerke zal mee de lijnen uitzetten van Telefacts en ook reportages maken. "Ik zit al een tijdje met de ambitie om dieper en intenser met dossiers bezig te zijn."

'Rekto:verso' wint Vlaamse Cultuurprijs

Het cultuurmagazine Rekto:verso heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten 2012-2013 ontvangen uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). De jury lauwert het tijdschrift omwille van zijn 'kritisch vertoog', dat van essentieel belang is in een maatschappij waarin theater als een hobby voor the happy few wordt beschouwd. Rekto:Verso biedt al 10 jaar lang een verdiepende en kritische blik op podium, film, muziek, literatuur en beeldende kunst.

'The Broken Circle Breakdown' scoort in Frankrijk

The Broken Circle Breakdown heeft ineen dikke week tijd meer dan 50.000 Fransen naar de bioscoop gelokt. Volgens een exitpoll vanl' Echo de Public scoort de film bijzonder hoog met een tevredenheidsscore van 87 procent. De soundtrack voerde ook al de charts van meest beluisterde albums aan.

Philippe Geubels scoort op VIER

De eerste aflevering van Geubels en de Belgen heeft donderdagavond op VIER gemiddeld 591.481 kijkers gehaald. Daarmee deed de comedian het beter dan de nieuwkomers op VTM: Het lichaam van Coppens bleef er net onder met 514.549 kijkers, terwijl Alloo uit de gevangenis 339.276 kijkers haalde.

Pattinson als beste vriend van James Dean

De Nederlandse regisseur Anton Corbijn heeft Twilight-ster Robert Pattinson weten te strikken om een van de hoofdrollen te spelen in zijn nieuwe film. Langspeelfilm Life vertelt over de intense vriendschap tussen de filmster James Dean en fotograaf Dennis Stock. Pattinson neemt de rol van Stock op zich, terwijl Dane DeHaan in de huid kruipt van acteur James Dean.