Direct naar artikelinhoud

Sigiswald Kuijken en La Petite Bande bekroond

De Eric Suysprijs 2014 gaat naar Sigiswald Kuijken en zijn ensemble La Petite Bande. Ze worden geëerd voor "hun jarenlange en baanbrekende inzet voor het behoud, interpretatie en ontwikkeling van het muzikaal erfgoed". Ze worden bekroond voor hun inzet voor barok- en vroegklassieke muziek met 10.000 euro en een oorkonde.

De Eric Suyprijs wordt sinds 2004 uitgereikt en is genoemd naar emeritus hoogleraar internationale betrekkingen Eric Suy, ook adjunct-secretaris-generaal van de Verenigde Naties geweest. Eerder wonnen Gwy Mandelinck (Poëziezomer Watou), Hugo Reinhard (erfgoed in Brussel), het Vlaams Vestingbouwkundig Centrum Simon Stevin, Florian Heyerick (barokmuzikant), het For Freedom Museum in Ramskapelle, en de bibliotheek van de Norbertijnenabdij van Tongerlo de prijs.

Het Eric Suy Fonds wil elk jaar een persoon of een organisatie belonen die actief bijdraagt aan de maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Vlaanderen. De Eric Suyprijs wordt officieel overhandigd op vrijdag 23 mei 2014 in de Heilig Hartkerk in Knokke-Heist.