Direct naar artikelinhoud

Esthetische ingrepen voorbehouden aan artsen

De Senaat heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor esthetische geneeskundige en esthetische chirurgische ingrepen aan dokters worden voorbehouden.

De esthetische geneeskundige ingrepen worden voorbehouden aan geneesheren met een specialisatie in esthetische verstrekkingen. De meer ingrijpende verstrekkingen, zoals borstvergrotingen, mogen enkel worden uitgevoerd door chirurgen die hierin een specialisatie hebben.

Senator Nele Lijnen (Open Vld): "Er was dringend nood aan een strenger medisch kader. Tot vandaag kon bijvoorbeeld een oogarts perfect een borstvergroting uitvoeren."

Bemiddelaar moet gesprekken Ford Genk uit slop halen

De directie van Ford Genk heeft een verzoek ingediend bij de federale overheidsdienst Werkgelegenheid om een sociaal bemiddelaar aan te stellen. Die moet proberen de vastgelopen gesprekken tussen directie en vakbonden weer vlot te krijgen. Sinds Ford de sluiting van de fabriek heeft aangekondigd, blokkeren de bonden alle afgewerkte wagens. Beide partijen geraken het ook niet eens over wanneer het werk wordt hervat. "In ons voorstel om Ford Genk te sluiten in 2014 willen we nog twee jaar lang wagens produceren", liet de directie weten.