Direct naar artikelinhoud

Beerschot treft minnelijke schikking met Coulibaly

Beerschot en Elimane Coulibaly hebben gisteren een minnelijke schikking getroffen omtrent het recente ontslag van Coulibaly. Beerschot ontloopt zo een procedure voor de arbeidsrechtbank en Coulibaly is met onmiddellijke ingang vrij om te tekenen bij een andere club.

Elimane Coulibaly werd eind oktober door zijn club Beerschot ontslagen omdat hij tijdens een discussie geweld zou hebben gebruikt tegen zijn Argentijnse ploegmaat Hernan Losada. Coulibaly ontkende dat steeds en vocht zijn ontslag aan.

Bij de arbeidsrechtbank werd een zaak ingeleid tegen Beerschot, maar dat proces is sinds gisteren van de baan. Beerschot betaalt Coulibaly een schadevergoeding, die weliswaar minder hoog oploopt dan wat de Senegalese spits voor de rechter eiste, met name de uitbetaling van zijn nog anderhalf jaar durende contract. Coulibaly, van zijn kant, mag nu tekenen voor om het even welke andere club. Dat was zonder akkoord van Beerschot niet meteen mogelijk.

"Beerschot en Eli Coulibaly hebben hun geschil definitief opgelost via een financiële regeling", stelt de club in een persbericht. Verder zegt Beerschot te betreuren dat het zo is gelopen en dat men Coulibaly bedankt voor zijn inzet en beroepsernst.

Inmiddels zou Coulibaly's vorige club AA Gent overwegen om de targetman opnieuw binnen te halen, maar in de entourage van Coulibaly valt te horen dat hij nog met geen enkele club concrete contacten heeft.