© blg

Spookrijder draait rollen om en steekt schuld van dodelijk ongeval op slachtoffer

De spookrijder die zondagochtend een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A17 ter hoogte van Templeuve, heeft geprobeerd om de agenten iets voor te liegen. De man, die in Vlaanderen woont, verklaarde dat niet hij, maar het slachtoffer de spookrijder was.

Het ongeval gebeurde zondagochtend rond 2 uur op de A17 tussen Doornik en Moeskroen ter hoogte van Templeuve. Een 31-jarige man uit Moeskroen kwam om het leven, een tweede man, een Vlaming, raakte lichtgewond. Afgaande op de verklaringen van de Vlaming ging de politie ervan uit dat het dodelijk slachtoffer de spookrijder was. De Vlaming legde immers een valse verklaring af waarin hij zei dat hij in de goede richting reed toen hij door een tegenligger geraakt werd. De agenten gingen er dus van uit dat het dodelijke slachtoffer de aanrijder en spookrijder was.

”Iedereen werd aanvankelijk om de tuin geleid door de overlevende van het ongeval. Het gaat om een persoon gedomicilieerd in Vlaanderen die in eerste instantie een valse verklaring aflegde. Wij hebben de politie gevraagd om de man op te sporen, op te pakken en opnieuw te verhoren”, aldus de substituut van de procureur des Konings van Doornik-Bergen, Frédéric Bariseau zondagmiddag.

Volgens de substituut reed de Vlaming met zijn Mercedes 4x4 in de richting van Moeskroen, toen hij plots rechtsomkeer maakte op de snelweg. De spookrijder kwam vervolgens frontaal in aanrijding met een Skoda die in de juiste rijrichting reed.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder van de Skoda reeds overleden. De bestuurder van de Mercedes, de eigenlijke spookrijder, raakte slechts lichtgewond en draaide in zijn eerste verklaring de rollen om door de bestuurder van de Skoda van spookrijden te beschuldigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer