“Order! Oooooorder!”
Volledig scherm
PREMIUM
“Order! Oooooorder!” © REUTERS

“Order! Ooooooorder!” John Bercow: omstreden figuur met verre van onschuldige rol in finale van brexitdrama

“Order! Ooooooorder!” Speaker of the House of Commons (parlementsvoorzitter) John Bercow (56) roept het dezer dagen heel vaak. En beter dan wie dan ook. Logisch. Hij oefent elke avond thuis. Zijn kat heet namelijk “Order”. Bercow, die ondertussen bijna tien jaar op de voorzittersstoel zit in het Lagerhuis, is een bijzonder omstreden figuur in de Britse politiek. De rol die hij speelt in de finale van het brexitdrama is verre van onschuldig.

11 reacties

  • willy zachel

    5 jaar geleden
    Zakkenvuller eerste klas Zakken zitten vol en hij stapt op
  • rene ruiter

    5 jaar geleden
    Kleurrijk (en niet alleen vanwege zijn stropdassen) maar ook bijzonder gevat en eloquent, met veel humor. Net als overigens Rees-Mogg (politiek aan de andere kant van het spectrum)
  • Jack Hoeben

    5 jaar geleden
    De Britten zijn nooit echt een waardig lid geweest van de EU!Altijd dwars liggen.Ze rijden links en hebben nog altijd hun Pond!Voor mij alles of niets.Zij willen enkel van twee walletjes eten.Eruit!
  • Robert De Fruytier

    5 jaar geleden
    Brexit drama??Een echte kleuterschool!!Door kleuters was het allang beslist,en zou geen 2 jaar hebben geduurd,om nog niets zeker te weten.Een echte poppenkast!Mrs May werkt zich uit de naad,en die ouwe rakkers keuren alles gewoon af.Zeer gemakkelijk!T'zal hun zuur opbreken!
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Het is gewoon een kleuterklas zoals bij iedere regering in heel Europa. Ik versta niet waarom ze niet gewoon vertrekken, ze willen out laat ze dan gaan en voortaan hun eigen boontjes doppen. Engeland heeft trouwens nooit iets met Europa gehad van in het begin waren ze tegen alles.