Direct naar artikelinhoud

Siegfried Bracke zet Michel Wuyts uit de wind

‘Het feestje is begonnen’, schreef Siegfried Bracke gisteren op zijn weblog. In een vlammende tekst haalt hij uit naar de openbare oproep, die besliste dat wielercommentator Michel Wuyts geen ploegvoorstellingen meer mag modereren. ‘Bijltjesdag na de affaire-Bracke’, meent de N-VA’er.

Toen afgelopen weekend bekend raakte dat Sporza-wielercommentator Michel Wuyts geen presentaties van wielerteams meer mag modereren (DM 14/02), benadrukte de VRT nochtans meteen dat die beslissing niets te maken had met ‘de affaire-Bracke’. Volgens de VRT bestaan de deontologische regels waartegen Wuyts zondigde “al drie tot vier jaar” en is de link met Bracke, die als VRT-journalist meeschreef aan het SP-partijprogramma, louter een suggestie van de kranten.

Het huidige N-VA-lid zelf ziet het echter anders. Op zijn blog schrijft Bracke letterlijk: “Bij de mij zeer geliefde openbare omroep moest(en) de bijltjesdag(en) na de ‘affaire-Bracke’ er onvermijdelijk aankomen. Het feestje is begonnen. Maar zo snel had ik het wel niet verwacht...”

Bracke neemt in zijn blog de verdediging van Wuyts op zich: “Wuyts is in zijn domein een autoriteit. (...) Dat wielerploegen Wuyts vragen lijkt me de normaalste zaak van de wereld. Ze kunnen het ook aan Anne De Baetselier vragen, en die zal dat zonder twijfel ook goed doen, maar Wuyts heeft natuurlijk meer.”

Michel Wuyts zelf legt zich neer bij de beslissing van de VRT. Over eventuele overeenkomsten met de zaak-Bracke wenste hij zich niet uit te spreken. (JPDV)