© Photo News

Thomas De Gendt is leider af in Catalonië, Lopez (Astana) wint en neemt trui over

In de Ronde van Catalonië heeft Miguel Angel Lopez de bergrit naar La Molina gewonnen. Leider Thomas De Gendt hield lang stand maar moest op de laatste klim van de dag dan toch laten begaan. Lopez is door de winst de nieuwe leider.

Sive

Na de bergrit van gisteren kregen de renners vandaag opnieuw vier cols voor de wielen geschoven. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) wist dus wat hem te doen stond als hij leider wilde blijven: volgen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

In de afdaling van de eerste beklimming reed een groep van 25 renners weg met daarin Nibali, Caruso (Bahrein), Herrada (Cofidis), Bevin (CCC), Storer, Matthews (Sunweb), Gallopin (AG2R), Ciccone, Eg (Trek), Verona, Soler (Movistar), Carthy, Dombrowski (EF), Martin (Wanty), Mülhberger, Schachmann (Bora), Grmay, Impey (Mitchelton), Reichenbach (Groupama), Bizkarra (Euskadi), Navarro (Katjoesja), Moinard (Arkea), Villella (Astana) en Knox (Deceuninck-QS).

De vluchters kregen een voorsprong tot vijf minuten, maar toen besloot Sky om te sleuren aan het peloton. De Gendt kon aanpikken, maar het tempowerk van Sky zorgde er wel voor dat veel renners het voor bekeken moesten houden in het peloton en dat er stevig aan de voorsprong van de koplopers geknabbeld werd.

Einde verhaal voor De Gendt

Maar die vluchters gaven niet op. Soler (Movistar) en Mühlberger (Bora) snelden weg en probeerden zo uit de klauwen van het grote pak te blijven. Ondertussen bleef Sky beuken aan kop van het peloton, waardoor leider De Gendt het voor bekeken moest houden en ook Pinot, Zakarin, Carapaz en wereldkampioen Valverde moesten passen.

Er ontstond een elitegroepje met daarin onder andere Quintana (Movistar), Bernal (Sky), Adam Yates (Mitchelton-Scott) en Miguel Angel Lopez (Astana). Lopez zag zijn kans schoon en deed een gooi naar de ritzege. Terwijl de favorieten Bernal, Adam Yates en Quintana naar elkaar keken, reed de Colombiaan naar de kopgroep. Adam Yates probeerde het gat op de koplopers nog dicht te rijden, maar dat mocht niet baten.

Op een kleine 600 meter van de finish liet Lopez Soler en Mühlberger achter zich en kwam zo solo aan op de top van La Molina. Door de tien boniseconden die aan de overwinning hingen, nam Lopez ook de leiderstrui over van Thomas De Gendt. Mühlberger werd tweede, Soler derde. De Gendt blijft wel leider in het punten- en bergklassement.

De volledige top 10

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top 10 in het algemene klassement

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer