Direct naar artikelinhoud

drank Vers kapitaal voor whiskeystoker The Belgian Owl

The Owl Distillery, de stoker van de whisky The Belgian Owl, voert een kapitaalverhoging van een kwart miljoen euro door. Het geld is nodig omdat het eigen vermogen van het bedrijf negatief is.

The Owl Distillery is de enige van de vier Belgische whiskeystokerijen die vertrekt van gerst als grondstof. De andere stokerijen gebruiken moutbeslag uit bierproductie of andere graansoorten. The Belgian Owl won al diverse onderscheidingen en verkoopt jaarlijks tot 24.000 flessen.

betaalkaart

Maestro à la carte toch nog bruikbaar buiten Europa

Ondanks de beslissing van een reeks Belgische banken om het gebruik van de Maestro-debetkaart buiten Europa vanaf 17 januari te blokkeren, zal het toch mogelijk blijven de kaart overal te gebruiken. Daarvoor moet de kaarthouder zijn bank wel vragen de Maestrofunctie tijdelijk weer te activeren voor eender welk land ter wereld.

Met het ‘opt-insysteem’ kan dat bij al de 22 banken die het gebruik van Maestro aan banden leggen, meldden minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en de beroepsorganisatie Febelfin gisteren. Daarvoor waren bij een aantal banken, ook grootbanken, informatica- en organisatorische aanpassingen nodig.