Direct naar artikelinhoud

Zwoegende Goffin haalt derde ronde

David Goffin (25) speelt vannacht de derde ronde op de Australian Open tegen Dominic Thiem. Daarvoor moest onze landgenoot wel krampen en Damir Dzumhur overwinnen.

Zijn match met anderhalf uur uitgesteld zien door een ferme plensbui boven Melbourne was niet het grootste euvel voor David Goffin, de stijgende temperaturen en luchtvochtigheid wel. De 25-jarige Luikenaar startte behoorlijk, maar moest na één set toch al de dokter op de baan vragen: problemen met de darmen, vergelijkbaar met wat hem was overkomen op de US Open. "Mijn benen wilden niet meer vooruit", zei Goffin. "Ik had buikpijn. Gelukkig begon het medicijn van de arts op tijd te werken."

De Luikenaar keerde terug van een 1-4-achterstand in de derde set, met dank ook aan de Bosniër, om uiteindelijk nog vrij eenvoudig in vier sets af te ronden: 6-4, 0-6, 6-4 en 6-2. "Het is telkens hetzelfde: als het vochtig en warm is dan krijg ik problemen met de darmen, de vertering. Als ik terug in België ben, ga ik toch eens bij een specialist langsgaan."

Daardoor was het toch een kleine krachttoer dat Goffin die tweede ronde overleefde. "Ik ben dan ook supertrots dat ik die match nog gewonnen heb", zei hij. "Ik heb gevochten, mijn tijd genomen, geprobeerd mezelf wat te sparen en uiteindelijk heb ik de wedstrijd nog kunnen omdraaien."

Vannacht zal Goffin al zijn krachten nodig hebben om rastalent Thiem te bedwingen. De twee jaar jongere Oostenrijker is bezig aan een knappe opmars en won hun laatste duel, vorig jaar in Gstaad. "Maar dat was op gravel en op hoogte, omstandigheden die totaal anders zijn", maakte Goffin zich sterk. "Ik voel me al veel beter en heb nog een hele dag rust."

De twee youngsters kennen elkaar goed. In 2014 gingen ze nog samen op stage naar Tenerife en vorig jaar speelden ze dubbel op de US Open. "Thiem is in vorm, hij won zijn eerste twee rondes bijzonder makkelijk tegen gerenommeerde tegenstanders", sprak Goffin. "Maar ik heb de wapens om hem te bekampen."

Een eerste keer de achtste finales halen in Melbourne en mogelijk tegen Federer spelen kan tellen als lokaas.