Direct naar artikelinhoud

Poetin nodigt geschorste Blatter uit als eregast op WK in Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft Sepp Blatter gevraagd om het WK 2018 in Rusland als eregast bij te wonen. De Zwitserse gewezen FIFA-voorzitter is van plan op de uitnodiging in te gaan, ook al mag hij dat vooralsnog niet doen gezien zijn schorsing. "Wanneer ik een uitnodiging ontvang, heb ik de gewoonte die te aanvaarden", vertelde Blatter in Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volgens de Duitse krant zegde Blatter deze week per brief toe. Ook al zit de 80-jarige Blatter momenteel een schorsing van zes jaar uit in verband met een dubieuze betaling die hij overmaakte aan UEFA- voorzitter Michel Platini, die dezelfde sanctie kreeg opgelegd. Beiden vechten hun schorsing aan bij het internationaal sporttribunaal TAS in Lausanne.

Als de schorsing niet is opgeheven tegen het wereldkampioenschap, mag Blatter geen eregast zijn op het toernooi. Hij kan dan alleen aanwezig zijn als een gewone toeschouwer met een ticket waarvoor hij zelf heeft betaald.

Gent-Wevelgem herdenkt slachtoffers van Brussel en WOI

De organisatoren van Gent-Wevelgem, de WorldTour-wedstrijd die zondag wordt gereden, kondigen na de aanslagen op de luchthaven en de metro in Brussel extra veiligheidsmaatregelen aan. Er is verscherpt politietoezicht bij de start in Deinze, de aankomst in Wevelgem, op de Grote Markt in Ieper en op de Kemmelberg. Toeschouwers wordt ook gevraagd geen tassen of rugzakken mee te brengen. Bij de start zal een minuut stilte worden gehouden. Gent-Wevelgem staat in het teken van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. "Laat de wedstrijd een eerbetoon worden voor de slachtoffers van dinsdag in Brussel, en bij uitbreiding voor alle slachtoffers van geweld, vroeger en nu", luidt het.

Alison Van Uytvanck drie maanden out na operatie aan enkel

Alison Van Uytvanck moet vandaag onder het mes voor een ingreep aan haar rechterenkel, waardoor ze drie maanden buiten strijd zal zijn. "Het is een soort botaangroei op het kapsel van de enkel", preciseerde de 21-jarige Brabantse. "Het is iets waar ik al last van heb sinds Roland Garros vorig jaar en waar ik toen twee cortisone-injecties voor gekregen heb. In mijn wedstrijd tegen Kirsten Flipkens in Monterrey, eind februari, is de pijn teruggekomen en de laatste drie weken heb ik amper kunnen trainen. Een operatie drong zich dus op." De lange revalidatie zorgt ervoor dat Van Uytvanck niet zal kunnen meedoen aan de Fed Cup- ontmoeting in Servië (half april) en Roland Garros (mei). Vorig jaar haalde onze landgenote de kwartfinale in Parijs, waardoor ze een berg WTA-punten zal verliezen. Mogelijk valt ze zelfs uit de top honderd. Van Uytvanck hoopt in juli tijdens het grasseizoen te hernemen.