Direct naar artikelinhoud

Hackers van Anonymous roepen op tot strijd tegen IS

Hackersgroepering Anonymous kondigt aan sympathisanten van IS hard aan te pakken. "We zullen jullie opjagen en we zullen jullie vinden. We zijn overal en we zijn met meer dan jullie je kunnen voorstellen. Wees bang." Want: "Toen ze onschuldige mensen doodden in België, raakten ze heel Europa."

Anonymous reageerde met een video op de aanslagen in Brussel. "Opnieuw wordt onze vrijheid aangevallen", zegt een vervormde stem die in naam van het losse collectief zou spreken. "Dat kan niet blijven duren. Na de aanslagen in Parijs hebben we dagelijks gevochten tegen terrorisme. We hebben duizenden Twitter-accounts het zwijgen opgelegd die direct gelinkt waren aan IS."

De stem zegt onder meer dat de hackers zware klappen hebben uitgedeeld aan IS en onlinegeld van de organisatie hebben gestolen. "We zullen niet rusten zolang terroristen wereldwijd hun daden voortzetten", luidt het. "We zullen hun websites blijven hacken, hun Twitter-accounts blijven neerhalen en hun bitcoins blijven stelen." In de video roept de groepering op om mee te strijden.