Direct naar artikelinhoud

Kirsten Janssens dient klacht in tegen 'De ideale wereld'

Kirsten Janssens, bekend van het VIER-programma The Sky is the Limit, dient klacht in tegen Woestijnvis. Ze kan niet lachen met een grap uit De ideale wereld.

Kirsten Janssens, de vriendin van industrieel Jan Kriekels, had begin september op haar Facebook geschreven dat ze de Amerikaanse president Barack Obama had gecontacteerd om actie te ondernemen tegen de onthoofdingen door de terreurbeweging IS. Op Q-music had ze eraan toegevoegd dat ze het nummer van het Witte Huis had gegoogeld, maar dat de telefoon nooit werd opgenomen. "Dat kon ook door het tijdsverschil komen", merkte ze op.

Dit was voor medewerkers van Woestijnvis het signaal om Janssens op te bellen en haar te e-mailen door zich voor te doen als medewerkers van de Amerikaanse ambassade. Fragmenten van het telefoongesprek en de e-mail werden uitgezonden in het programma De ideale wereld.

Kirsten Janssens pikt dat niet: "De beestachtige wijze waarop die mensen zijn onthoofd, heeft mij heel erg aangegrepen. Ik vond dat ik niet ongeïnteresseerd langs de zijlijn kon blijven toekijken, en hier aandacht voor moest vragen. Ik meen dat ik het dan ook niet verdien om hierdoor het voorwerp van spot te zijn."

Omdat ze vooraf niet werd geïnformeerd dat het om een grap ging, en haar toestemming niet werd gevraagd om het telefoongesprek en de e-mail te gebruiken, heeft ze advocaat Luc Delbrouck ingeschakeld om een klacht tegen Woestijnvis in te dienen bij de onderzoeksrechter en bij de Raad voor de Journalistiek.