Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Het debat: moeten dierentuinen afgeschaft worden? Dit is jullie mening

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het houden van dolfijnen in gevangenschap op termijn verbieden. Maar hoe zit het met andere diersoorten? Hebben dierentuinen nog nut of moeten ze worden afgeschaft? Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

24 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik heb ook ja gekozen maar ook enkel wanneer dierentuinen 'habitats' laten zien waar bv giraffen en zebra's en gnoes samenzitten op een heel groot stuk. Geen traliekooien meer voor de katachtigen. In Antwerpen is het niet om aan te zien. De fokprogramma's vind ik ook zinvol.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Er worden nu al duizenden verweesde dieren ondergebracht in centra over heel de wereld waarvan men nu al weet dat zij nooit meer in't wild kunnen uitgezet worden en wat met de kweekprograms, ik denk dat de zoo altijd noodzakelijk zal blijven maar dan op een andere leest zoals bij P.D. in Brugelette met meer plaats voor de dieren.
  • Eric Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Née, op voorwaarde dat er voldoende wetenschappelijk onderzoek gebeurt, uiteraard geen proeven op dieren, om allerlei redenen, e.g. uitsterven van sommige soorten tegengaan.
  • bert coenegrachts

    5 jaar geleden
    Dierentuin is dierenleed. Voor alle dieren. Behalve insecten.
  • Veegy Veegy

    5 jaar geleden
    Een dierentuin is net zo belangrijk als een tentoonstelling of een stadspark. Het is belangrijk om dingen te bezoeken die je boeien en neen dat kun je niet zomaar naar internet wegschrijven. Je kan geen plaatje vergelijken met een ervaring. Je wilt een hond zien? Hier is een afbeelding. Nope werkt niet. En geloof me, die dieren hebben geen idee hoe het wild eruit ziet en kunnen het per definitie niet missen. Ze kunnen enkel beter verzorgt worden en that's all.