Acteur uit ‘De Helaasheid der Dingen’ doodgestoken in Aalst

© emd

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoek het verdacht overlijden van een 47-jarige man in Aalst. De man zou in de nacht van zaterdag op zondag in zijn slaap zijn doodgestoken. Het slachtoffer, Koen Bliki, speelde in de film ‘De Helaasheid der Dingen’ de man van tante Rosie.

emd, wjn

De dodelijke steekpartij zou gebeurd zijn in de nacht van zaterdag op zondag. De 47-jarige Koen Bliki werd doodgestoken. Over de omstandigheden waarin dat gebeurde, is nog bijzonder weinig bekend. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat het om de man "op gewelddadige wijze om het leven gebracht in een huis in de Vilanderstraat in Aalst. Ter plaatse werd een verdachte, een 30-jarige man uit Aalst, aangetroffen. Gisteren werd deze man voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van moord, en werd hij door de onderzoeksrechter aangehouden."

In het belang van het onderzoek wordt voorlopig geen verdere informatie vrijgegeven, maar toch raakten enkele details bekend. Koen Bliki zou in zijn slaap doodgestoken zijn door de zoon van de huisbazin bij wie hij een kamer huurde. De man zou bekentenissen hebben afgelegd. Buren zouden ’s nachts een hoogoplopende ruzie gehoord hebben.

© emd

De brandweer is volop op zoek naar het moordwapen. De Dender werd gedregd ter hoogte van de Zeebergbrug, een bouwwerf vlakbij werd doorzocht en alle rioolputjes in de omgeving van de woning van K.B. werden leeggezogen.

Op facebook rouwen vrienden en kennissen over Koen Bliki. De man was graag gezien in Aalst. Hij speelde ook mee in de film ‘De Helaasheid der Dingen’, waar hij de rol van de man van tante Rosie vertolkte. ‘De Helaasheid der Dingen’ is een film van Felix Van Groeningen uit 2010, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen