Direct naar artikelinhoud

Doelman Matz Sels weigert contract bij Lierse te verlengen

Het ziet ernaar uit dat Lierse op zoek moet naar een nieuwe doelman. Op de 21-jarige Matz Sels, die in de reguliere competitie elke minuut onder de lat stond, wordt niet meer gerekend. Sels wil zijn nog één jaar lopende contract niet verlengen.

Matz Sels was de voorbije maanden een van de revelaties bij Lierse. De jeugdinternational kreeg op het Lisp volop zijn kans na het vertrek van de Japanner Eiji Kawashima naar Standard en toonde zijn talent. Op een paar foutjes na deed Sels het prima.

Toch schuift Lierse zijn eigen jeugdproduct aan de kant. Onenigheid over een nieuw contract verzuurde de relatie tussen club en speler. "Wij wilden Matz graag langer bij Lierse houden en boden hem voor de play-offs al een contract tot juni 2017 aan", legt Tomasz Radzinski uit. Hij is sinds vorige week technisch directeur bij Lierse.

"Jammer genoeg wil Matz daar niet op ingaan. De onderhandelingen van de voorbije weken hebben daar niets meer aan veranderd, zodat de gesprekken uiteindelijk werden gestaakt. Daarom gaan we nu op zoek naar een nieuwe doelman."

De voorbije weken werd de druk op Sels al opgevoerd door hem niet meer op te stellen in play-off II. Doelmannen Essam en Goris kregen hun kans. Gisteren mocht Sels ook niet meer meetrainen met de A-kern. Lierse speelt het spel dus hard, vermoedelijk omdat men in een recent verleden talentrijke spelers als Yoni Buyens, Seth De Witte en Daylon Claasen gratis zag vertrekken en men het met Sels niet zover wil laten komen.

Afwachten of één van beide partijen de komende tijd alsnog water bij de wijn doet. Sels zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Kenny Steppe (ex-Beerschot) wordt bij Lierse een mogelijke opvolger voor Sels.