Direct naar artikelinhoud

Jan Hoet leidt eerste online biënnale

Jan Hoet zal de eerste online kunstbiënnale ter wereld leiden. BiennaleOnline stelt de 180 grootste beloften uit de internationale beeldende kunst voor. De expo is dan wel geheel virtueel op het internet te bezoeken, gratis toegankelijk is ze niet.

Hoet zal de centrale expositie van BiennaleOnline in elkaar steken. De 25 kunstenaars in deze tentoonstelling zijn volgens hem aanstormende toptalenten. De biënnale wordt georganiseerd door ART+, een mobiel tentoonstellingsplatform voor kunstliefhebbers. Hoet doopte de biënnale Reflection & Imagination. De kunstenaars komen uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

"Grote hedendaagse kunst is een optelsom van reflectie en verbeelding", zegt Hoet. "De kunstenaar voegt zijn persoonlijke visie toe aan de geschiedenis en de herinnering daaraan. Ik hoop dat deze combinatie van factoren aanwezig is in ieder werk." Vanaf 26 april is de expositie geopend voor het publiek, en dat tegen betaling. Vanaf half juli wordt de toegang wel gratis.