Direct naar artikelinhoud

Resultaat belangrijker dan niveau in West-Vlaamse derby

Een derby is als een finale: het resultaat is belangrijker dan het niveau. Gelukkig krijg je er altijd een portie spanning bij. Het geklungel bij Zulte Waregem en Kortrijk leverde 2-2 op. En een genietbare match.

Gelukkig voor de wedstrijd lukte Zulte Waregem relatief vroeg de openingstreffer. Steve De Ridder zocht Leye aan de eerste paal, maar vond uiteindelijk, via de hand van Keet, Christophe Lepoint aan de tweede. Die tikte binnen zoals we hem kennen: houterig, lelijk, efficiënt en nuttig tegelijk.

We zouden Lepoint eigenlijk de beste transfer van Essevee willen noemen, maar dan doen we de anderen tekort. Jammer genoeg voor Francky Dury staat het schoonheidsfoutje van het aankoopbeleid centraal achterin. Joël Sami was de voorbije twee duels out met een blessure aan de heupbuiger. Als u het ons vraagt, was dat een zegen.

Ook bij Thanasis Papazoglou hadden we lang twijfels, maar aan de Gaverbeek amuseerde hij zich, in samenspel met Kage. Zijn beste actie kwam er met het hoofd. Op slag van rust kopte hij door, waarna Pavlovic per ongeluk met de buik kon scoren.

Wat Zulte Waregem in de tweede helft op de mat legde, kunnen we met de beste wil van de wereld niet verklaren. Eerst gaf het een doelpunt weg, maar nog geen vijf minuten later combineerde het zich fantastisch richting 2-2. Eén-tweetje in de zestien van Kortrijk, met als eindstation Thiam. Hoe het verval keer op keer zo groot is, weet Dury wellicht ook niet.