Direct naar artikelinhoud

Zeven atleten op doping betrapt tijdens WK

ATLETIEK -

Tijdens het WK atletiek van afgelopen zomer in Moskou zijn zeven atleten betrapt op het gebruik van steroïden en/of epo. De betrapte atleten werden allemaal reeds geschorst of beboet door hun nationale federatie. De bekendste zondaar is de Oekraïner Roman Avramenko (25), die op de vijfde plaats eindigde in het speerwerpen. Hij testte positief op steroïden. In totaal werden 538 atleten getest tijdens het WK.

Revalidatie Van den Broeck verloopt goed

WIELRENNEN - De revalidatie van Jurgen Van den Broeck verloopt naar wens na zijn noodlottige val in de Tour. Hij moet begin volgend seizoen opnieuw kunnen koersen. "Ik heb er erg veel zin in."

32 landen willen EK 2020 organiseren

VOETBAL - Niet minder dan 32 landen, waaronder België, hebben aan Europese voetbalbond UEFA hun interesse kenbaar gemaakt om in 2020 mee het EK te organiseren. "We zijn trots dat er zoveel interesse is", zegt UEFA-voorzitter Michel Platini. Het toernooi zal worden afgewerkt in dertien verschillende steden, verspreid over Europa.

Mboyo (Genk) week buiten strijd met contractuur

VOETBAL - Racing Genk kan morgen tegen Waasland-Beveren niet rekenen op Ilombe Mboyo. De spits viel donderdag in Kiev uit met een blessure aan de hamstrings. Het gaat niet om een scheur, maar om een contractuur. Mboyo zou volgens de eerste prognose een week buiten strijd zijn. Zo mist hij allicht ook het bekerduel tegen Tubeke komende woensdag.