Direct naar artikelinhoud

De Welvaerts kleuren opnieuw buiten de lijntjes

zondag 21/2, 21u30, Eén

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk zijn de Welvaerts terug. De aardappeltelers uit het West-Vlaamse boerengat Wijtschate ontketenden ruim twee jaar geleden een ware hype toen ze zich na een mislukte oogst op het criminele pad begaven. Ze begonnen een wietplantage en kregen af te rekenen met 'echte' gangsters zoals 'den Hollander'. Een hilarisch avontuur dat zich tot een gigantisch kijkcijferkanon ontpopte. Niet het minst door het 'steenkolen' Engels waarvan zoon Frank zich bediende om met zijn Filipijns lief Julita te communiceren. Het leverde pareltjes op als "Eat your stutje quickly en den we go upstairs" en het onvergetelijke "You don't put your nose in andermans menage".

Intussen zijn Jos, Ria, Frank, Julita, Steven, Chantal et les autres vier jaar ouder en loopt er zowel in de menage van Frank en Julita als in die van politieagente Chantal een kleuter rond. Alles lijkt peis en vree tot de broer van 'den Hollander' opduikt en de familie andermaal in de illegaliteit dwingt.

Of het ook dit keer weer goed afloopt (reeks drie is al be-steld) ontdekt u samen met ons in het vervolg van deze ongetwijfeld opnieuw records brekende fictiereeks waarin Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Wil-laert, Rhoda Monte-mayor, Sebastien Dewaele en Maaike Cafmeyer onweerstaanbaar op de lachspieren werken.