Direct naar artikelinhoud

Margot Cloet (39) blijft kabinetschef van Jo Vandeurzen (CD&V)

De pedagoge die van Welzijn haar passie maakte

Cloet was al adjunct-kabinetschef voor volksgezondheid en ouderenbeleid voor minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V). In juni promoveerde zij tot kabinetschef, omdat haar voorganger een topfunctie binnen de administratie kreeg. En waar Vandeurzen op post blijft, doet Cloet dat ook.

De vrouw uit Etterbeek is gebeten door welzijnswerk. Zo richtte ze het Brusselse opvang- en begeleidingstehuis Minor-Ndako mee op en ging ze aan de slag als directeur. "God of kerk zeggen me niet veel meer", zei ze eerder in het katholieke opinieweekblad Tertio. "Wel geloof ik dat je uit ieder mens iets goeds naar boven kunt halen. Dit werk is voor mij meer dan een job. Al besef ik goed dat ik de wereld niet zal veranderen."

Cloet, van opleiding pedagoge, wordt beschreven als een verstandig en aangenaam persoon. "Ik zag vroeger al de potentie", zegt een van haar vorige politieke bazen, "maar toen koos ze even voor het gezinsleven. Dat ze nu weer op een kabinet werkt, komt door haar grote gedrevenheid."

En die passie trekt Cloet door in haar gezinsleven. Naast haar twee eigen kinderen heeft ze immers ook een pleegdochter uit Ethiopië. "Vooral emotioneel moet je daar moeite voor doen, want je neemt met een pleegkind ook veel verdriet in huis", zei ze zelf. "Maar ik vind het vanzelfsprekend. Het maakt deel uit van mijn levensvisie, en ik heb er de energie voor. Ik wil niet leven als iemand die alleen aan zichzelf denkt."