Direct naar artikelinhoud

Tsjechië krabbelt recht met winst tegen Griekenland

Tsjechië heeft gisteren door een flitsende start een overwinning behaald op Griekenland. In Wroclaw werd het 2-1. Tsjechië heeft na de nederlaag tegen Rusland (1-4) in het eerste EK-duel nu weer zicht op het bereiken van de kwartfinales.

De Grieken hadden vooraf aangekondigd op de aanval te spelen, maar werden vanaf het begin volledig overrompeld door de snelle combinaties van de Tsjechen. Al in de derde minuut vond Hubschman met een splijtende pass door het midden zijn ploeggenoot Jiracek die koel afrondde, 1-0. Drie minuten later was het weer raak toen vleugelverdediger Gebre Selassie de achterlijn haalde en Pilar de bal met zijn knie kon binnenglijden. Maar de storm luwde. Het was Tsjechië zelf dat de Grieken aan het begin van de tweede helft nog enig geloof op een goed resultaat gaf. Doelman Cech blunderde door een ogenschijnlijk eenvoudige voorzet grabbelend voor de voeten van de Griekse invaller Gekas te brengen. Die profiteerde dankbaar.