Direct naar artikelinhoud

'Saturday Night Live' is prijzenslokop

Het Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live won zaterdag vijf Creative Arts Emmy Awards. De sketchshow is daarmee het grote prijsbeest van de uitreiking.

Tijdens dit opwarmertje voor de Primetime Emmy Awards worden onder andere het beste camerawerk, de beste kostuums, de beste casting en het beste begingeneriek bekroond. De awards worden in Los Angeles uitgereikt.

Saturday Night Live won onder meer in de categorie beste gastacteur dankzij het optreden van Tonight Show-presentator Jimmy Fallon. Daarnaast kaapte het de Creative Arts Emmy Awards voor beste kostuums, beste make-up en beste hairstyling weg. In de laatste twee categorieën klopte Saturday Night Live daarbij de talentenjacht The Voice.

De documentaireserie Cosmos: A Spacetime Odyssey volgde met vier Emmy's, net als Game of Thrones en True Detective. Bij die laatste vielen vooral de artwork en de mooie beelden in de reeks in de smaak. De begingeneriek werd bekroond, net als het camerawerk. Game of Thrones werd dan weer geprezen om zijn visuele effecten.

Een andere noemenswaardige winnaar was Uzo Aduba. Ze won in de categorie beste gastactrice voor haar doorbraakrol in de serie Orange Is the New Black. In de reeks over een vrouwengevangenis speelt ze 'Crazy Eyes'. Van dezelfde reeks waren ook twee andere actrices geselecteerd. De serie won ook de Emmy voor beste casting.

De reeksen Mad Men en True Blood gingen zonder prijzen naar huis. Mad Men kan mogelijk revanche nemen in de Primetime Awards, waar Jon Hamm en Christina Hendricks allebei zijn genomineerd. Al is de kans groot dat Hamm een van de hoofdrolspelers uit True Detective zal moeten laten voorgaan.