Direct naar artikelinhoud

Pinot noir van overal

Pinot noir is de druif van de grote rode Bourgognewijnen. Ze heeft de naam de moeilijkste druif ter wereld te zijn, want ze geeft enkel in frisse gebieden met voldoende zon interessante resultaten. Toch vindt elke wijnbouwer het een uitdaging om pinot noir te maken.

Matua Valley Pinot noir, Marlborough, Nieuw-Zeeland 2010

Helder robijnrood. Ingehouden neus met florale toets en na schudden impressies van pitfruit. In de mond mooi geconcentreerd. Harmonieus palet met opvallend veel structuur. Pittige afdronk. Goede maaltijdwijn.

Carrefour € 11,29

Domaine du Château d'Eau Pinot noir (bio), Vin de Pays d'Oc

Licht robijnrood getint. Herkenbare, zoetfruitige pinotneus met pitfruit, zachte kruiden, gebrande koffie en toast. In de mond evenwichtig en rond met een eindtoets van gegrild hout. Charmeur.

Colruyt € 6,22

Stoneleigh Pinot noir, Marlborough (Nieuw-Zeeland) 2010

Discrete neus met meer kreupelhout dan fruit. In de mond wordt de lijn doorgetrokken: evenwichtig in de mond, met onopvallend smaakpalet en onderliggend rijp fruit. Aangenaam gekruide afdronk.

Makro € 8,99

Trivento Pinot noir Reserva, Mendoza, Argentinië 2011

Slankere pinot met impressies van zomerbloesem en hint van tuin- kruiden. In de mond voldoende concentratie, maar lichtjes vegetale afdronk. Best bij een stukje gevogelte of wit vlees.

Delhaize € 6,99