Direct naar artikelinhoud

Michelle Martin vraagt voor tweede keer vervroegde vrijlating

Brussel l Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, heeft voor de tweede keer haar vrijlating gevraagd. De zaak komt op 2 oktober voor de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen.

Michelle Martin werd in 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot dertig jaar gevangenis. In juni 2007, toen ze door het lange voorarrest al tien jaar in de vrouwengevangenis van Namen zat, vroeg ze voor de eerste keer een vervroegde invrijheidsstelling aan. Dat kon zodra Martin een derde van haar straf uitgezeten had. De vervroegde vrijlating werd haar vorig jaar echter geweigerd omdat er geen reclasseringsplan was. "Dit keer zullen we zaken voorstellen, maar het is niet gemakkelijk een compleet reclasseringsplan op te maken omdat Martin nooit penitentiair verlof kreeg", aldus haar advocaat. "Al haar aanvragen in die zin worden sowieso geweigerd."

De slachtoffers van Dutroux en zijn ex, die normaal gezien op de zitting van 2 oktober uitgenodigd worden, zullen zich wellicht opnieuw verzetten tegen de vrijlating. Bij de vorige poging van Martin om eerder vrij te komen verzette onder meer Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, zich hevig. "Ze is een recidiviste en is nog steeds een gevaar voor de maatschappij. Het gaat om een vrouw die moeder is en onderwijzeres was. Ze heeft de kans gehad om Julie en Melissa te redden terwijl Dutroux in de gevangenis zat, maar dat heeft ze niet gedaan", zei Marchal toen.