Direct naar artikelinhoud

Rouches rekenen op vrijspraak voor Arslanagic

Standard gaat niet akkoord met een schorsingsvoorstel van twee speeldagen voor Dino Arslanagic. De speler legt vanmiddag al verantwoording af bij de Geschillencommissie. De Rouches hopen op de vrijspraak.

De meningen over de uitsluiting van Arslanagic tegen Waasland-Beveren liepen uiteen. Hij kreeg tijdens zijn tackle namelijk een zetje van Milosevic, waardoor hij forser inging op Moulin. Ref Laforge trok vrijwel meteen rood, maar die kon uiteraard de vertraagde beelden niet bekijken. Die beelden nuanceerden de drieste tackle van Arslanagic enigszins.

Ferrera vond de kaart onterecht. Collega Stijn Vreven veerde op het moment zelf meteen recht om rood voor Arslanagic te eisen, maar was na afloop milder. "Ik vond de rode kaart op zich een correcte beslissing, maar voor mij hoeft hij niet geschorst te worden."

Uit eigen kamp kreeg Arslanagic dan weer tegenwind van kapitein Jelle Van Damme. Hij verklaarde na de wedstrijd voor een Waalse camera dat de tackle van Arslanagic om een rode kaart vroeg. "Ik ben in al die jaren dat ik voetbal nog nooit op die manier naar een bal gegaan", voegde hij er nog aan toe. Of Van Damme de vertraagde beelden al had gezien, is niet duidelijk.

In ieder geval buigt de Geschillencommissie zich vanmiddag om 12.45 uur over het dossier. Blijft de aanvankelijke straf van twee speeldagen en een boete van 600 euro behouden, of is de Geschillencommissie milder of strenger? Die vraag krijgt in de vooravond een antwoord.

Arslanagic kreeg eerder dit seizoen ook al rood in Gent. Daar haalde hij eveneens net voor rust de doorgebroken Depoitre neer. Dat kan de Geschillencommissie als een verzwarende omstandigheid aanwenden. Tot voor dit seizoen had Arslanagic echter een blanco strafblad. Zaterdag werd hij voor de derde keer in zijn carrière uitgesloten. Zijn eerste rood karton slikte hij in een Europees duel met het Kroatische Rijeka.