Direct naar artikelinhoud

Genk verbant Simaeys naar B-kern

Jeroen Simaeys is door het Genks bestuur naar de B-kern verwezen. Reden: zijn verklaringen afgelopen weekend in de media. Simaeys reageert verrast, legt zich neer bij de beslissing maar blijft strijdvaardig. 'Mijn verhaal in Genk is nog niet voorbij.'

Met een korte toelichting op de website gaf Racing Genk aan dat het dit seizoen niet meer rekent op de diensten van Jeroen Simaeys. "KRC Genk kan zich niet vinden in de negatieve uitlatingen zoals die door Simaeys afgelopen weekend in de krant zijn geformuleerd en wenst enkel verder te gaan met spelers die een positieve houding aannemen om de totale wederopstanding van de club te bespoedigen."

De centrale verdediger viel afgelopen weekend naast de wedstrijdkern en uitte daarover zijn ongenoegen. Beleefd, genuanceerd, maar wel 'to-the-point', al dacht daar binnen het Genks bestuur blijkbaar niet iedereen zo over. Na een gesprek met technisch directeur Gunter Jacob kreeg Simaeys te horen dat hij in afwachting van een nieuwe club zijn conditie mag onderhouden bij de beloften.

"Ik had niet het gevoel dat ik in dat bewuste artikel wild om me heen heb geschopt, dus ik ben wel verrast dat de club deze beslissing heeft genomen", zei Simaeys. "Zoals gevraagd heb ik me bij de beloftenkern aangeboden en daar getraind. Ik leg mij neer bij de beslissing van de club, maar eens er een nieuwe trainer is zal ik er alles aan doen om opnieuw mijn plaats in de A-kern te veroveren." Leuk detail: Simaeys is in Genk bezig aan zijn laatste contractjaar.