Direct naar artikelinhoud

Boekenbeursvoor iedereen Laat je in de watten leggen

De 79ste Boekenbeurs mag dan in het teken staan van de jongste lezers, maar dat wil niet zeggen dat jij Antwerp Expo deze herfstvakantie links moet laten liggen.

Geen nood, ook mannen zijn welkom op de Ladies Night. Wel moeten ze zich er mentaal op voorbereiden dat dit het ideale avondje uit is voor vriendinnen, moeders en dochters, zussen en zielsverwanten. Voor meiden van 10 tot 14 jaar wordt er zelfs een heuse Girl's Evening in het leven geroepen. Wat je mag verwachten? Tips en tricks, fashion en lifestyle, maar ook lezingen over moordgrieten, seksisme in de 21ste eeuw en Literatuur met een grote L. Je door en door laten verwennen mag geen probleem zijn als je weet dat seksuologe Kaat Bollen (foto), keukenprinses Claudia Allemeersch, model Elise Crombez, comedienne Els De Schepper, MNM-presentatrice Eva Daeleman en auteur Kristien Hemmerechts ook van de partij zijn.

Ladies Night, nocturne op 3 november.

Kinderen eerst

De glijbaan op de affiche zegt genoeg: de belevingswereld van het kind staat dit jaar centraal. In het 'Pavildoen' kunnen kinderen zelf aan de slag als schrijver of tekenaar. Meesters in het vak zoals Mattias De Leeuw staan het jonge geweld bij. Dimitri Leue (foto) zorgt elke weekdag van de herfstvakantie voor een verrassende show met de beste kinder- en jeugdboekenmakers van het ogenblik. Wie weet lopen je kinderen tussendoor wel hun favoriete boekenpersonage tegen het lijf. Vergeet dus je camera niet!

Pavildoen, elke dag. Lezershow, van 2 tot 6 november.

79ste Boekenbeurs, 31 oktober - 11 november, Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. www.boekenbeurs.be.