Direct naar artikelinhoud

Nieuwe controversiële beurs voor draagmoeders in Brussel

Op Facebook wordt een nieuwe beurs voor draagmoeders en homokoppels aangekondigd in Brussel, op 29 en 30 januari. Om de specifieke plaats te kennen en te registreren, moet er een privébericht worden gestuurd naar de bewuste pagina.

In mei vond in de hoofdstad al een dergelijk evenement plaats, toen het Amerikaanse bedrijf Men Having Babies een seminarie organiseerde rond commercieel draagmoederschap. Die beurs leidde tot verontwaardiging bij experten. Ook de holebibeweging distantieerde zich van het initiatief.

Deze keer is het de Britse dochtervereniging van een kliniek uit Las Vegas, The Fertility Center, die de conferentie organiseert. Baby Bloom wil hulp bieden 'aan koppels op zoek naar informatie om een gezin te stichten', staat te lezen op de Facebook-pagina. De vereniging belooft toekomstige homoseksuele vaders dat ze een 'op maat gemaakte draagmoeder' zullen vinden en een beroep kunnen doen op 'een groot aantal kandidaten'.

Baby Bloom zegt een revolutionaire methode te hanteren, 'met snellere procedures en een garantie op 100 procent succes'. Bedragen zijn niet te vinden op de site, maar verschillende homopapa's die deelnamen aan de beurs van afgelopen mei, spraken van een kostprijs tussen de 90.000 en 140.000 euro.