© Wim Hendrix

Bouw ondergrondse garage Zuiderdokken start in 2017

Op de Gedempte Zuiderdokken wordt in september van volgend jaar gestart met de bouw van de eerste ondergrondse parking. Het gaat om de zuidelijke parking onder het toekomstige plein. Over deze parking is er volgende maand een inspraakmoment.

PATRICK VAN DE PERRE

De twee ondergrondse parkeergarages zullen aansluiten op de bestaande parkeerroute, die langs de Scheldekaaien en de Leien loopt. Parking Steendok zal bereikbaar zijn via de Namenstraat. De uitrit bevindt zich in de Vervierstraat naast het Fotomuseum.

Parking Kooldok is bereikbaar via de Scheldestraat. De uitrit daarvan bevindt zich in de Wapenstraat naast het M HKA. “De in- en uitritten zijn zo gekozen dat autoverkeer automatisch aansluit en niet verder de stad inrijdt”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (NVA).

De uitgangen van de parkeergarages voor de voetgangers liggen buiten de dokrand van het ontwerp. “Zo blijft de ruimte op het plein zo groot mogelijk. Ook de Gentplaats wordt een volwaardig deel van het plein”, vervolgt de schepen.

Het doorgaande verkeer van op de Bolivarplaats rijdt in de toekomst via de Van der Sweepstraat naar de Scheldekaaien. Hiervoor wordt de straat heraangelegd met een apart fietspad en een oversteek tussen de Gedempte Zuiderdokken en de wijk Nieuw Zuid. Ook de Namen- en de Verviersstraat worden heraangelegd.

Inspraakmomenten

Over de Gedempte Zuiderdokken volgen in november nog twee inspraakmomenten. Woensdag 9 november gaat het in het Zuiderpershuis over de toekomstige verkeerscirculatie rond het plein.

Zaterdag 26 november wordt in het auditorium van Den Bell de nieuwe versie van het ontwerp van de Gedempte Zuiderdokken voorgesteld. Voor beide momenten moet op voorhand worden ingeschreven.

www.gedemptezuiderdokken.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER